Franse hangoor

Geen lange vacht, en toch naar een trimsalon? Als konijnentrimster doe ik ook andere dingen dan knippen van lange vachtjes of scheren van vilt.

Deze Franse Hangoor heeft het soms moeilijk tijdens de rui beurt om het overtollige haar zelf weg te poetsen. Als dit blijft zitten kan dit gaan klitten of vilten en dat is heel nadelig voor een konijn. Dus kwam deze knapperd van 6kg langs en verloste ik hem van het overtollige haar.

Het lijnzaad brokje nam hij met veel smaak aan. Zo wist ik dat zijn stressniveau binnen de perken was gebleven. Konijnen die gestresseerd zijn weigeren voedsel.

Knappe poezedame

Deze knappe poezen dame is al van jaren en kon zichzelf niet goed meer onderhouden. Bij haar is er een vermoeden van arthrose. Daardoor is het pijnlijk om haar heupen en onderrug te wassen en zo klit en vervilt de vacht.

Ik heb de vilt weggeschoren en haar geborsteld. Haar bazinnetje kreeg gepaste verzorgingstips. Een bejaarde poezendame heeft nl.dikwijls extra verzorging nodig.

Waar ik heel blij van werd, was de video van deze lieverd die zich weer goed aan het wassen was. De vilt trok aan haar huid en zo wou ze zich niet meer wassen. Nu kan dat wel weer. Super resultaat denk ik dan…

Puppie Shnauzer

Een foto van een enthousiaste puppie is een hele klus. Dus het beeld is nogal wazig.

Tijdens de 1ste puppie gewenning gaat de pup in bad, maakt hij kennis met kam/borstel/nageltang en bespreken baasje en ik de toekomstige snit. Ook geef ik tips rond hoe te borstelen, welke handelingen nodig zijn (pootjes vasthouden zonder tegenstribbelen, snoet vasthouden en oogjes proper maken enz zonder tegenstribbelen).

De Shnauzer heeft een plukvacht. Bij de volgende trimbeurt zal dit hondje geplukt worden. Vandaag werd er al wat geplukt zodat hij dit ook al leerde kennen.

Het stukje gedroogde runderluchtpijp die hij na de trimbeurt kreeg smaakte hem voortreffelijk.

Sportief kapsel

Akkoord, Shih-tzu zijn prachtig met een lange vacht. Maar wat als je veel in de bossen bent en er takjes blijven zitten in de vacht… Dit is het geval bij deze dame.

Dus deze dame kreeg een sportief kapsel en komt op heel geregelde tijdstippen zodat ze nooit te veel last heeft van knopen in de vacht.

En als je het lachend snoetje ziet, weet je dat ze blij is en zich kiplekker voelt na de trimbeurt ❤️

Zomerse temperaturen

Klinkt heerlijk, niet ? Maar vinden onze trouwe viervoeters dit ook?

In deze snikhete temperaturen ligt Scoop binnen, op de koele vloer. Voor hem hoeft een wandeling niet. Hij ging buiten om 8u deze ochtend. Veel schaduw en veel koeler toen.

Mijn katten liggen ergens onder een struik en komen enkel in beweging om wat te eten en drinken.

Ons cavia’s liggen strike. Sowieso zijn het dieren die meer actief zijn in de schemerperiodes maar nu is het te warm om te bewegen. Veel vochtrijke groenten stonden op hen menu als ontbijt.

Keep it cool mensen… Geen lange autoritten met puffende honden nu, geen fietstochtjes waarbij de hond op het hete asfalt moet lopen, geen loopspelletjes. Hou dit voor ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat, als de temperatuur tenminste genoeg gezakt is.

Grote loebas

Elke seizoenswissel komt deze Aussi langs en laat hij een hele hoop ondervacht /wol achter in mijn salon. Dit scheelt heel veel stofzuigbeurten voor de eigenaars!

Deze schat heeft meerdere allergieën en is daardoor op sommige plekken veel haar is verloren. Hij heeft shampoo gericht op zulke vachtproblemen. Ik was hem hier ook mee.

Tot de volgende keer knapperd.

Allerliefste konijntje

Deze fluffie lieverd kwam voor zijn trimbeurt. Hij wordt goed verzorgd door zijn baasje, maar het is heel intensief voor mens en dier. Dus knip ik zijn grote haardos kort.

Een “na foto” ben ik vergeten trekken.

In de zomer zijn vliegen een gevaar voor konijnen. Wondjes of diarree trekt de vliegen aan. Door de sterk ingekorte vacht aan de poep kan het konijntje zich makkelijker zelf proper maken en kan baasje hem veel sneller naar de dierenarts brengen als er wondjes zijn of een aanval van vliegen.

Tot de volgende keer fluffy knapperd.